HaTy CuMeL :)

kerana DIA aku putus sahabat !

Assalamualaikum..
salam sahabat ..

korang ape kabar? sehat?
lea tak bape sehat, baru semalam balik dari klinik..
lea doakan korang dalam keadaan sehat walafiat..

entry kali nie lazim terjadi setiap hari..
ini terjadi bile..
sahabat kita dah ade teman istimewa disampingnya !
stuju tak?
lea dah hidup hampir 21 tahun..
bermacam-macam jenis manusia yang lea dah jumpe..
and 1 benda yang sering terjadi,
talian persahabatan putus sebab dah ade bf/gf..
 memang lea tak nafikan..
macam-macam boleh berlaku..
and alhamdulillah,ia tak penah terjadi kat lea..
lea tetap bersahabat dengan kawan-kawan lea sampai sekarang..
lagipun, bf diaorg best friend lea jugak ..

jangan putuskan pertalian sahabat !
sahabat nie, susah senang kita, dia sentiasa bersama..
mungkin lah ade beberapa situasi, yang kawan rampas bf or gf korang..
but, korang kene berfikiran terbuka..
mungkin sebab korang tak berapa sesuai dengan bf/gf korang..
just doakan kebahagiaan dia..
setiap yang berlaku ade hikmahnya..
perkara macam nie, penah berlaku sekali dalam hidup lea..
mase tu lea sekolah menengah..
best friend lea sendiri, yang lea 1 dorm, sebelah katil..
bf dia putuskan dia sebab lea..
ok, disini lea bukan nak bermegah..
lea nak proofkan ape maksud sahabat !
at the moment, dia tak tegur lea..
but after a week..
dia tanye lea..
"wehh, kau kappel dengan *%## eh?"
"a'ah, aku mintak maaf wei.."
"takpee, aku doakan kau bahagia"
....
sampai sekarang kitaorg masih kawan..
dia dah betunang dah pon dengan pilihan hati dia.. !
congrates weii !
dan yang si bf tu tadi, dah kapel dah dengan gf yang dia pilih sekarang...
lea??
lea belom bersedia kowt. hahaha

the truth is..
kawan tetap kawan..
jangan risau, sepatutnya,
si dia kene lebih memahami korang..
korang kenal kawan korang before korang kenal dia..
and lagi satu..
if si dia tu jujur and setia kat korang, 
dia takkan lah buat benda tak baik belakang korang..
tak payah la sampai korang berjauh jauhan dengan sahabat korang sebab takut si dia jeles..
dah name pun KAWAN kan..
so..
sahabat selamanya.. :)

4 comments:

  1. betul . setuju .
    kawan still ade dekat dgn hati kita :)

    ReplyDelete
  2. yes.. kawan ttp kawan. kannn!

    ReplyDelete
  3. @kura : yes! kawan tetap kawan :)

    ReplyDelete