HaTy CuMeL :)

Istimewa Hari Raya Tahun nie :)

assalamualikum..
salam Ramadhan semua !


waaahh ~
belom 15 Ramadhan , 
lea da buat entry pasal raye plak..
 tape-tape..
back up entry nnt ! hehe..




raye tahun nie?
lea raye kat kampung laa Muar, Johor !


baju raye ?
erk! alaa~ lea tak beli lagi..! tapi dalam perancangan.. 
red, gray & green (erk! bile plak suke ijau nie ?! actually! mama lea yang suh pakai green! )


kueh raye ?
wow~ 
nie yang excited nak citer nieh!!
law mase cuti sem ry tu lea buat homemade cookies <klik sini untuk lihat entry>
kali nie lea buat kueh raye pulak !
lea da tempah 2 balang kueh raye kat uma tok lea..
2 balang kosong laa..
sebab..
hari nie lea baking kueh !!
mesti anda, anda, anda tak pecaye kan? (sambil tunjuk2 semua sudut!)
  
lea buat 2 jenis kueh hari nie !
segala kudrat serta kakitangan bekerja keras !
nak taw lea buat kueh pee?


tadaaa~


BISKUT NESTUM NUTS 





sedap kann ?? wow~ hehe
biskut nie resepi tok lea..
macam-bahan dia..
nuts punn macam-macam adee..
superb !


next !


BISKUT GADIS MELAYU 
(ceh name biskut tak agak-agak)





haaa ~
nie atok lea kap..
resepi turun temurun..
dari zaman nenek moyang punyeee..
lea buat tadi~
wah~ da boleh jadi generasi turun temurun nie..yang ke erk!! ta taw pulakk..
hehe (buat-buat muke tak besalah )


so ! this two resepi turun temurun yang telah di turunkan kepade lea oleh atok mak lea !
untungkann ~~
korang nak rase ??
bolehh jee~
available kat rumah tok mak lea..
nak raye t datang la raye kat kampung lea..^^
okey !


P/s  nak datang raye, inform dlu ! hehehe..(konon nak bg green light la tuu)

4 comments:

  1. nampak yummy!!!

    Cara Menulis Surat Untuk Isteri Masa Hadapan.
    (Korang mesti selalu blur dalam nak tulis surat untuk perempuan yang korang suka, kan.? Cuba baca contoh surat kat sini. Jangan baca kalau korang kuat sentap.)

    ReplyDelete
  2. heee.. mang nyum ! nyum ! punn ~ :)

    ReplyDelete
  3. hee..meyh ! meyh ! dtg kmpung~ lea bg free..hehe :)

    ReplyDelete