HaTy CuMeL :)

Beautiful???ape tuu?kayu kee?

assalamualaikum..
hye allzz..
weee..pagi-pagi nie..lea terpanggil untuk membuat entry yang sebegini..nak taw kenape?sbb everyday lea dengaq pekataan tuu.."beautiful place,beautiful eyes,beautiful gurl,beautiful blablabla.."alaa..malas nak memanjang2kan..so,dengan ini lea nak cite sal BEAUTIFUL..
bile kite cakap sal BEAUTIFUL,mesti kite menggambarkan tentang CANTIK..btul tak?betul laa..law tengok kamus pun tu la maksudnye kan.. jadinye, bile kite cite sal cantik,first skali kite mesti kap sal PEREMPUAN..mane-mane kite g,even kite ngan kawan2 kite..mesti ade kap.."wehh!cantik doe pmpuan tuu" tak punn "u tengok tuu,rambut gurl tu cantikk..baju dye pakai pun sesuai,,cantik"..seee??? ala..memang la sal perenpuan kan..law LELAKI CANTIK..masalah jugax..hehe..
ok..if kite refer pada wikipedia..BEAUTY tuu boleh di karekteristikan pada benda or objek,seseorang,haiwan dan banyak lagi..
contohnya "wah!cantik batu tuu"takkan la korang nak kap "wah!kacak batu tuu"..ha..btol tak?kadang-kadang penggunaan bahasa juga penting..
so,bagi lea..penggunaan perkataan BEAUTIFUL nie tak asing da dalam kehidupan seharian..kite pun ade cakap sal cantik,n orang sekeliling pun ade cakap pasal cantik..jadinye..lea jadi terpanggil untuk menjemput seorang remaja nie untuk cerita sal BEAUTIFUL..dipersilakan..:)


video
weee...so,da taw kann dr 2 orang remaje..ape kate korang plak??

2 comments: